Mitt namn är Elias Ljungström. Jag är 26 år gammal och bosatt i Göteborg. Jag har precis tagit examen som sjöbefäl vid Chalmers högskola.

I höst kommer jag återvända till min hemstad Karlskrona för fortsatta marina studier vid Sjöstridsskolan. Jag känner Anders sedan barnsben och jobbar med Stora Safaribåten för att jag tycker att det är ett roligt projekt och älskar att köra båt!

Hampus Pettersson bor i Blekinge och började jobba på Stora Safaribåten under sina studier inom landskapsvetenskap på högskolan i Kristianstad. Delvis genom turerna på Helge å, växte intresset för pedagogik och läraryrket, Hampus går ut lärarprogrammet 2021. Övriga intressen är fiske, musik och friluftsliv.

“Charmen med arbetet är att se förändringarna i landskapet över året, arter som flyttar och som kommer tillbaka. På Stora Safaribåten har vi alltid härliga kunder som ger ett härligt utbyte av både kunskap och möten.”

Martin Örstadius heter jag och jobbar till sjöss som sjökapten på en produkt/kemikalietanker som tradar worldwide. Att köra Stora Safaribåten i vattenriket med lättillgänglig och säregen natur i sötvatten, är ett fint komplement till salta världshav – dessutom träffar man många naturintresserade och trevliga människor!

Jag heter Anders Elmfors och det är jag som äger Safaribåtarna.

Mina första turer i Kristianstads vattenrike var som vassröjare i slutet på 70-talet. Jag tog över Stora Safaribåten sommaren 2019. Jag är lärare i Kemi och Biologi, men jobbar sedan mer än 30 år med aktiva resor. Turerna i Kristianstads vattenrike är fantastiska. Med safaribåten kommer vi till svårtillgängliga landskap och en spännande fågelvärld.

Jag heter Ingrid Ljungström Elmfors och bor i Malmö och läser till lärare i engelska och spanska. Min roll på Safaribåten är främst att svara på mail från er gäster och att ta hand om gruppbokningar, och när pappa tog över båten passade det perfekt för mig att göra detta vid sidan av studierna. Jag ville jobba med Safaribåten för att jag alltid gillat resor och naturupplevelser och det är jättekul att vara med och utveckla något sådant här på hemmaplan. Även om jag tidigare oftast siktat utomlands brinner jag ör miljö- och klimatfrågor, och då är ju turer som dessa mycket bättre. Framförallt är det roligt att göra naturen tillgänglig för alla, och att se att intresset för miljön och naturlivet är så stort.

Jag är en fiskgjuse som fångades på bild av den smått legendariske fågelskådaren Hans Cronert. Jag kommer till Vattenriket varje år från Afrika för att föda upp mina ungar. Det brukar bli 1-2 flygfärdiga ungar. Varje dag under sommaren ser jag safaribåten passera och ibland ger jag besökarna något extra. Jag tar en flygtur över Araslövssjön och och plockar en fisk som levereras till boet framför era ögon.